johannazackrisson.blogg.se

MatBrödet - Recept

Publicerad 2014-08-05 15:55:34 i Hälsa, Kost, Recept, Recept - Bröd,

Ingenting känns riktigt relevant nu efter föregående inlägg. Elden härjar fortfarande och ingen räddning verkar nå fram. Jag tänkte ändå att jag skulle ge er receptet på brödet jag bakade i söndags. Ett matbröd som blev ruskigt gott och som definitivt kommer att göras igen och igen. Så enkelt också. image Ett matbröd 5g jäst (det är inte felskrivet) EKO 3dl vatten 1tsk brödkryddor 1-1,5tsk himalayasalt 1-1,5msk honung EKO 2msk linfrö EKO 2dl fullkorns Dinkel mjöl EKO 3dl vetemjöl special EKO 2dl grahamsmjöl EKO Kokosolja EKO Flingsalt Gör så här: Blanda jästen med vattnet så att det löses upp. Tillsätt salt, kryddor och honung. Blanda i linfrö och mjöl och rör till en jämn deg. Smörj en brödform med kokosoljan (jag använde en utan kokossmak, ej Virgin alltså) och fördela degen i formen. Strö på lite flingsalt och låt jäsa under duk i 1timme. Ställ sedan in formen med degen och duken i kylskåpet och lår jäsa ytterligare i 9-11 timmar (gör du degen på kvällen så grädda på morgonen. Gör du degen på morgonen så grädda på kvällen). Grädda på 250grader långt ner i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Låt brödet svalna på galler innan du skär upp och njuter tillsammans med äkta smör och en god ostskiva.

Kommentarer

Postat av: Solklara favoriter | Älskar, älskar inte

Publicerad 2015-02-05 12:53:40

[…] Det här receptet på matbröd gör att det vattnas i munnen på mig. Baka mer bröd, varför köpa när det är så enkelt och billigt att baka eget. Eget där vi vet exakt vad vi får i oss och hur mycket. […]

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela