johannazackrisson.blogg.se

Inför hektiska dagar

Publicerad 2015-05-29 11:33:45 i Hälsa, Träning, Träning - Jag tränar,

image Det väntar ett par ordentligt fullspäckade dagar för mig nu. Jag ska hem till barndomshemmet igen, själv den här gången. Det ska rensas på vinden (hjälp!), träna PT-klint, provbaka till bröllopet, besöka florist och klippas hår. Allt på 1,5 dag. Ja men hej optimist. Nu kör vi! För att orka med och ha energi till allt (härligt) som händer i helgen så laddar jag med ett effektivt styrkepass på gymmet imorse. Jag körde igenom kroppen och svettades ordentligt redan efter de första övningarna. 3 olika övningar Ben/axlar - superset x 3 3 övningar Rygg x3 3 övningar core x 3 Allt avverkat på 45 minuter. Pulsen och rumpan var det som fick jobba hårdast idag. Tempo! image Efter lunch sätter jag mig i bilen och åker hemåt. Totalt laddad och redo att checka av allt på to-do-listan. Älskar listor att liksom beta av en sak i taget. Älskar helger som bjuder på inplanerade grejer, färdigställande och fysiskt arbete. Älskar att få hänga med mamma och pappa ikväll. Nu håller jag tummarna på bättre väder än vad prognosen säger och gör en helg-high five med mig själv. FREDAG! Hur laddar du bäst upp för hektiska dagar?!    

Anpassa målsättningen i passen

Publicerad 2015-05-28 23:44:10 i Träning, Träning - Jag tränar, Träning - Tips & Råd, Zackrisson Health & Fitness,

Jag lunchtränade idag. Älskar att vara effektiv och alltid när jag lunchtränar så känner jag att jag lurar tiden en aning. Ha, skrattar jag åt klockan då jag fick både sovmorgon (ingen tidig gymträning) och har en eftermiddag fri från träning. Och ändå har klarat av dagens dos av motion. Win! Testa't vettja. Jag sprang I alla fall en liten runda på 4 km idag. Försökte att hålla farten uppe något men det gick fasligt tungt. Jag är verkligen tung i min andning nu, våren gör så med mig. Jag vet att det bara är att stå ut men det irriterar mig varje år. Så jäkla onödigt. Känslan av att andas tjock luft genom ett sugrör... ja men det slår ju ut vem som helst. Just nu får målet helt enkelt bara vara att hålla igång. Kämpa på så gott jag kan och vara nöjd över det lilla. Lyssna mer på dagsform och inte ha för höga ambitioner. Lätt sagt. image Så här slut "borde" jag inte vara efter 4km i dagens tempo. Det gick inte speciellt fort även om jag tog i så gott jag kunde. Jag längtar SÅ tills jag kan få skriva om de där härliga löpturerna igen... men... livet bjuder ju inte bara på härliga turer, en måste ju kämpa i motvind ibland också.

Test av Kefir

Publicerad 2015-05-27 14:23:45 i Kost, Kost - Inspiration, Kost - Tillskott, Zackrisson Health & Fitness,

Vi köpte hem en Kefir i helgen och har nu provsmakat den med kritiska smaklökar hemma. Jag kanske är ute och cyklar om att den är ny men jag har i alla fall aldrig tidigare varken sett den eller hört om den. Lindahls Kefir med blåbär & Acai smak. Jag älskar att testa (för mig) nya saker och även om de fyller samma funktion som redan existerande livsmedel i min vardag så är det alltid trevligt med variation. Obs - ej sammarbete/spons Vad är Kefir? Kefir är tydligen en typ av kulturmjölk som tack vare sin höga bakteriekultur anses väldigt hälsosam. Det finns en mängd olika former av Kefir och i denna sort har man tillsatt kulturen i mjölk som filtrerats för att få en hög proteinhalt (12g/100g) och en tjockare konsistens. Kan ätas precis som Kvarg. image Hur smakar den? Jag blev positivt överraskad. Den var god. Väldigt mild i sin smak och krämig i sin konsistens. Mättande! Jämförelse med kvarg Jag tycker ju om kvarg och ser ingen större skillnad i näringsvärdet mellan kvargen och kefiren. Som jag kan förstå det så innehåller kefiren en högre bakteriekultur vilket ju kan vara att föredra för vissa. Proteinhalten är densamma, dvs hög och båda är ett utmärkt alternativ till del av frukost, som mellanmål eller som kvällsmål. Jag anser att Kefiren är lenare i sin textur än vad kvargen är (som ibland kan kännas lite grynig). Dessutom fanns inte alls den bittra eftersmaken i kefiren på samma sätt som i kvargen. Jämför jag Lindahls Kefir med Lindahls kvarg så ger Kefiren en (ytterst) liten högre kalori/100g än Kvargen. Så gott som ingen skillnad. Kvargen finns i oändligt med smaker nu (välj utan tillsatt socker!) medan Kefiren endast finns i naturell och nu denna blåbär- acai smak. För dig som inte riktigt kan med kvargen men som ändå gärna vill ha ett smidigt alternativ till  proteinrikt livsmedel: testa Kefiren!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela