johannazackrisson.blogg.se

Träna på semestern

Publicerad 2015-08-31 23:44:30 i Hälsa, Träning, Träning - Jag tränar, Träning - Tips & Råd, Zackrisson Health & Fitness,

Vi tränar på semestern. Det är inte ens en fråga vi behöver ställa oss själva utan en ren självklarhet i vårt liv. Jag vet om att det anses märkligt och överdrivet av många men jag kan inte riktigt förstå varför en inte skulle göra det som får en att må som bäst bara för att en har semester. Det är min bestämda åsikt och jag har absolut inget som helst tvång med i min semesterträning (väldigt sällan i min vardagsträning heller för den delen). Jag har långt ifrån alltid tänkt på samma sätt. Det har tagit mig många år av regelbunden träning att till slut se det som en självklar del i livet, en sån självklar del att jag inte vill vara utan det. träna semester Jag för några veckor sedan på vår bröllopsresa. På väg till gymmet kring 07 tiden på morgonen. Om jag får välja så gör jag gärna något aktivt varje dag, även när jag är ledig och iväg på semester. Då, när tiden finns ser jag det som ett utmärkt tillfälle att använda kroppen, testa något nytt och njuta av att svettas. En löptur när det är som minst varmt på dygnet, ett besök i gymmet, en tennismatch mot resesällskapet, en promenad längs stranden eller varför inte lite deltagande i vattenaerobics (som på bilden nedan). vattenjympa Kring lunchtid hände det att jag deltog i vattenjympan. Skulle kanske inte kalla just denna variant för hårdträning, men ett skönt avbrott i allt stillaliggande i solstolarna. På semestern vilar en ju oftast väldigt mycket och får ordentligt med återhämtning även om träning av olika intensitet sker mer ofta än annars. Jag är alltså en av dom som tränar ofta och gärna på semestern. Hur tänker du? Passar du på att vila mer eller träna mer när du har extra tid över?

Där kom det!

Publicerad 2015-08-31 13:21:23 i Allmänt - Tankar & Funderingar, Hälsa,

te I exakt en vecka jobbade jag tills den kom och tog mig... Förkylningen. Alltså de där jädrans bussarna/tunnelbanan. Fy och usch så snuskigt smittsamt det är. Jag var så glad att ha klarat mig så bra hela sommaren trots en ganska så hög stressnivå och när det gått 1½ vecka hemma i Sverige började jag hoppas på att jag skulle klara mig. Shi fick jag. Efter helgens fantastiska Möhippa är det inte direkt bättre. Jag började bli sjuk redan innan och kan väl inte påstå att aktiviteterna gjorde mig friskare. Men... Sånt man får ta. En förkylning är väl inget att gnälla om.. eller? Bara den inte blir som den jag drog på mig i våras. Usch så länge jag var sjuk då. Det har jag sannerligen ingen lust med igen. Nu dricks det te, vilar från onödig aktivitet, sprayar och sover så många timmar per natt jag kan. Jag vill och behöver bli frisk ganska så omgående. Typ nu. Jag vet att det är många om är sjuka nu. Det är inte mer synd om mig än om någon annan. Har du klarat dig eller är du också offer för "komma-tillbaka-till-jobbet/skolan/förskolan-bacillerna"?

Prioriteringar: Slutet på sommaren - början på hösten

Publicerad 2015-08-28 12:23:17 i Hälsa, Kost, Kost - Tillskott, Zackrisson Health & Fitness,

Det är något alldeles speciellt med den här årstiden. Luften börjar få lite av det där krispiga och hela känslan av nytändning växer i mig. Starten på en ny årstid gör mig alltid exalterad. Så lycklig över att få bo i Sverige. Ny årstid betyder i mitt fall nya planer. Inte alltid, men i den här årstidsskiftet gör det definitivt det. Livet har precis ändrat kurs endel och det som det senatste året varit prio är avklarat med bravur och nu blickar jag framåt mot nya målsättningar och prioriteringar. Så härligt. - Hemmet: Vi ska satsa på vårt hem en aning nu. Lägga tid, energi och pengar på att göra det så som vi vill ha det. - Träningen: Jag har precis kört igång med Stronglifts igen och känner mig otroligt peppad. Det i kombination med löpning får bli min träningsprio den kommande tiden. - Arbetet: Jag är verkligen glad att vara tillbaka på jobbet. Jag har absolut ingen som helst ångest på söndagarna och ser fram emot en höst med projekt och utmaningar. I min egna firma satsar jag mestadels på Online-klienter nu, vilket är fantastiskt spännande och visar sig passa mig toppen. Jag kör fortfarande med en del fysiska klienter men inte i samma utsträckning som förr. Mina klienter är min bonus i livet. - Familjen/vännerna: Hela det här året har innefattat massor av tid med familj och vänner och så kommer det att fortsätta, en prioritering jag aldrig vill ändra på. De personer som får mig att må som bäst, som ger mig energi. image Nu när jag börjar på nytt med Stronglift (har inte kört sedan tidigt i våras) så startar jag på betydligt lägre vikter igen, för att sakta men säkert jobba mig uppåt. Eftersom det är andra gången jag kör så VET jag att det ger goda resultat och att jag trivs med upplägget. Så här startade jag igår, det var mitt andra strongliftpass för den här gången. image När vi var i Grekland så gjorde jag en beställning från MMSports som sedan låg och väntade på mig när jag kom hem. Löjligt att en liten beställning kan göra en så lycklig. Våra favoriter som får mig att längta ännu mer efter höstens träning. Whey protein som jag ibland intar under träningen på morgonen. Då vi tränar så tidigt som strax efter 05 på morgonen så äter vi ingen frukost innan. Då passar det mig utmärkt att få i mig protein genom en shake. Celsius dricker jag innan träning då jag behöver en extra boost. För det behöver jag sannerligen ibland Och så har vi min storfavorit Questbar, som alltid ligger i väskan utifall en paniksituation uppstår. Som en del av mellanmål (i specialfall), som snask eller som efter träningsgotte. Och utöver de ovanstående prioriteringarna så har vi naturligtvis hälsan och maten. Den som jag brinner för och vårdar så högt. Det är svårt att prioritera allt högst på listan hela tiden. En omöjlighet. Men nu... nu har jag tiden igen. Jag ska återfå mina goda vanor, mitt sug och min matlagningsglädje (som jag skrev lite om i föregående inlägg).  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela