johannazackrisson.blogg.se

Mot -->lugnt och ro

Publicerad 2013-05-31 17:58:36 i Hälsa, Privat - Utanför träningen,

Återigen sitter vi i bilen på väg mot Fagersta. Denna gång är familjen fulltalig och vi ska spendera hela helgen hos mina föräldrar på landet. Lyx att ha ett hus, med trädgård, båt, grill, löpspår och lugn att fly till på helgerna. Spendera tid med de viktigaste personerna i världen, ladda batterierna, pyssla och träna för själen.
20130531-155517.jpg Vi har precis stannat i Västerås och pausat med en glass... Mycket gott och välbehövlig nedkylning efter en varm (läs vrålsvettig) bilfärd hit. Vad har ni för planer i helgen?

Tidseffektiv?

Publicerad 2013-05-31 13:46:59 i Allmänt - Tankar & Funderingar, Hälsa, Träning,

Jag gillar ju ordning och reda. Struktur och planering. Jag tränar allra helst på morgonen då  jag anser att det påverkar hela min dag positivt, jag blir piggare och gladare av det. Dessutom så har jag träningen "avklarad" när jag sedan slutar jobbet på eftermiddagen, toppen! Att ställa klockan tidigt (oftast 04:25 i vårt fall) betyder inte att jag är tröttare än om klockan skulle ringa 06:15. Trött är man ju faktiskt oftast ändå just när klockan ringer... Anledningen till vår tidiga uppstigning är att kärleken min börjar jobbet redan kl 07:00. För att vi ska hinna äta frukost, ta oss till gymmet, för att han ska hinna få ett ordentligt pass och sedan duscha och ta sig till jobbet innan sju så måste vi helt enkelt gå upp i tid. Jag däremot börjar inte jobbet förrän 07:45 vilket betyder att jag stannar kvar på gymmet en stund när kärleken min sticker iväg. Långa gympass blir det och automatiskt (oftast) ett längre tempo än vad jag anser vara optimalt. Man orkar ju inte hålla teknik och tempo högt i allt för lång tid. Då väljer jag tekniken och tempot blir därför lidande, mer vila/återhämtning mellan seten helt enkelt. Nu funderar jag på att effektivisera mina dagar ytterligare genom att korta ner mina pass. Inte just nu men inom en snar framtid. Gymma i max 45 minuter och ge mig av från gymmet tillsammans med kärleken min. Det ger mig ca 45 minuters "dötid" på morgonen innan jobbet och jag tänkte att jag då (i framtiden) ska ägna mig åt den administrativa biten med mitt kommande företag (PT & Kostrådgivning). Hur bra är inte det? Mer effektiv träning, avsatt tid för mejl och annan administration OCH alltså mer tid för familj och fritid (som annars skulle gått åt för admin). Det finns alltid sätt att effektivisera sin vardag för att bygga "spelplanen" efter sig själv och sina behov. Att skylla avsaknaden av träning (eller annat viktigt) på tidsbrist är enligt mig inte en giltig ursäkt. Allt handlar om prioriteringar och planering. Vilja i grund och botten... Det VI "offrat" för att få vår vardag att fungera så som vi vill/behöver är att skippa allt TV-tittande, jag har fått offra mitt ständiga "plockande/städande" och fokuserar numera på EN ordentlig städdag i veckan och så går vi och lägger oss tidigt om kvällarna. Inte senare än 21:30. Starka, friska kroppar behöver ordentlig sömn och går man upp 04:25 så kan man alltså inte vara vaken så länge på kvällarna.... Prioriteringar. Hur tidseffektiv är du? Handen på hjärtat, skulle du kunna strukturera upp vardagen bättre?

Godmorgon fredag - dags att springa igen

Publicerad 2013-05-31 08:09:47 i Hälsa, Kost, Träning, Träning - Jag tränar,

Veckans sista arbetsdag är här. Liten sovmorgon intogs idag då jag skippar gymmet till förmån för en liten löptur innan jobbet. Dags att röra på benen igen. Jag har fortfarande ordentlig träningsvärk i ben och rumpa så det blir nog mest en lugnare jogg för att mjuka upp. Hur som helst så får jag inte tappa löpningen nu (trots min allergi som inte alls tillåter mig att träna som jag vill) eftersom jag redan på tisdag har nästa lopp inplanterat. Blodomloppet med jobbet och bara ytterligare en vecka efter det är det dags för Parloppet med pappa. Mycket lopp planerade nu men sen får det bra nog fram till sensommaren. 20130531-060150.jpg Dagen startade vid köksbordet med inspiration från Runners, och energi i form av 1/2 banan och vitamindryck...

Nu blir det riddarfjärden runt... 20130531-060505.jpg Hur startar ni er fredag?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela