johannazackrisson.blogg.se

Det blev burgare

Publicerad 2015-09-02 11:13:22 i Kost, Kost - Inspiration, Recept, Zackrisson Health & Fitness,

mat   Igår hade vi varit ett gift par i en månad. Jag hade skrivit in Lax i matschemat men eftersom det inte riktigt är min mans storfavorit så kändes det tråkigt att vi skulle äta just det på vår första månads-dag (jag fattar att det är töntigt) så därför lagade vi till något vi båda gillar skarpt. Det blev Hamburgare på 100% högrev med ost och wokad paprika, ugnsrostad potatis som tillbehör. Paprikorna strimlade jag fint och wokade i cocosolja och fingsalt. En riktig hit att ha på burgaren. Potatisarna är av mindre sort som halverades (av någon anledning tycker jag att det är godare än om de klyftas) och rostas i ugnen tillsammans med olivolja, flingsalt och rosmarin. Mat   Hur äter du dina burgare? Jag äter helst burgare utan top-locket och med kniv och gaffel. Blir så mycket godare än att äta med händerna tycker jag, vet om att jag är ganska ensam om den åsikten. Det gör ju också att man kan toppa burgaren med lite annorlunda topping...

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2015-09-02 11:37:17

Hamburgare är mums! Jag gillar också att göra egna, men äter helt utan bröd. Jag blir så mätt av det. Men om jag äter bröd plockar jag också alltid av locket :)

Svar: Ja, en vill ju orka äta av det gottigaste, köttet, potatisen och tillbehören. Brödet är min sista prio också. Men jag mättas inte så fasligt lätt :)
Älskar, älskar inte

Postat av: Emelie

Publicerad 2015-09-02 12:09:42

Såg gott ut. Högrevsburgare är dem bästa :)
Ska testa med paprika nästa gång. Tack för tipset

Svar: Hoppas du gillar lika mycket som jag ;)
Älskar, älskar inte

Postat av: Jessica Sundberg

Publicerad 2015-09-03 12:34:05

Ser verkligen gott ut! Jag äter gärna med massa tillbehör inuti och "dubbelt" (dvs under och överdel) bröd. Att äta hamburgare med händerna hör till för mig, det är som att själva burgaren blir godare på det sättet :-)

Svar: Du ser, tur att vi alla är olika. I min familj äter vi alla burgare på olika sätt. Jag med kniv och gaffel, de andra med händerna. Jag satsar mer på tillbehör och vissa nöjer sig fint med ketchup... :)
Älskar, älskar inte

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela