johannazackrisson.blogg.se

Träna på semestern

Publicerad 2015-08-31 23:44:30 i Hälsa, Träning, Träning - Jag tränar, Träning - Tips & Råd, Zackrisson Health & Fitness,

Vi tränar på semestern. Det är inte ens en fråga vi behöver ställa oss själva utan en ren självklarhet i vårt liv. Jag vet om att det anses märkligt och överdrivet av många men jag kan inte riktigt förstå varför en inte skulle göra det som får en att må som bäst bara för att en har semester. Det är min bestämda åsikt och jag har absolut inget som helst tvång med i min semesterträning (väldigt sällan i min vardagsträning heller för den delen). Jag har långt ifrån alltid tänkt på samma sätt. Det har tagit mig många år av regelbunden träning att till slut se det som en självklar del i livet, en sån självklar del att jag inte vill vara utan det. träna semester Jag för några veckor sedan på vår bröllopsresa. På väg till gymmet kring 07 tiden på morgonen. Om jag får välja så gör jag gärna något aktivt varje dag, även när jag är ledig och iväg på semester. Då, när tiden finns ser jag det som ett utmärkt tillfälle att använda kroppen, testa något nytt och njuta av att svettas. En löptur när det är som minst varmt på dygnet, ett besök i gymmet, en tennismatch mot resesällskapet, en promenad längs stranden eller varför inte lite deltagande i vattenaerobics (som på bilden nedan). vattenjympa Kring lunchtid hände det att jag deltog i vattenjympan. Skulle kanske inte kalla just denna variant för hårdträning, men ett skönt avbrott i allt stillaliggande i solstolarna. På semestern vilar en ju oftast väldigt mycket och får ordentligt med återhämtning även om träning av olika intensitet sker mer ofta än annars. Jag är alltså en av dom som tränar ofta och gärna på semestern. Hur tänker du? Passar du på att vila mer eller träna mer när du har extra tid över?

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-09-01 05:19:12

Hej Johanna, hittade din blogg via PT-Fias och ville bara säga hej! Superfin blogg och det lilla jag läst älskar jag! Ser verkligen fram emot att läsa mer ert bröllop då jag själv ska gifta mig nästa år. Kommer definitivt kika in här igen! :)

Svar: Hej Emma! Så kul att du hittat hit. Grattis till ditt kommande bröllop, du har så mycket fantastiskt framför dig.
Jag kommer att posta fler inlägg om bröllopet lite då och då.
Kram på dig
Älskar, älskar inte

Postat av: Matsdoter

Publicerad 2015-09-01 14:07:41

Precis sådär är jag och min man också. Vi tränar alltid när vi är lediga eftersom det är då man har tid och träningen blir nästan alltid roligast då. Man kan passa på att testa nya träningsformer, utforksa nya platser och bara njuta av träningen. Jag älskar det! :)
Träning på semester FTW!

Svar: Det är ju fantastiskt att ha hittat en partner som tänker på samma sätt kring detta. Det gör ju det hela betydligt roligare :)
Älskar, älskar inte

Postat av: Erika

Publicerad 2015-09-01 19:15:42

Vilken härlig bild på dig i poolen :D
Jag har tränat ganska lite på mina semestrar genom åren, men det har nog varit för att jag inte haft träningen i livet så som jag har nu. Jag och Jonatan funderar nu på att kanske åka på en resa i vinter där syftet mest är att bara träna och få solljus när det behövs som mest. Kikat på playitas tex och det ser ju ganska lovande ut för just det syftet :)

Svar: Tack gulle du!
Vet precis hur du menar, är inte träningen en självklar del i vardagen så blir den säkerligen sällan av på semestern.
ÅH SÅ KUL att åka till Playitas tillsammans. Vilken dröm alltså. Det (eller annan destination med samma syfte) har länge varit et mål för mig. Jag måste bara ha tålamod då det ju är en hel del annat som också ska hinna med ;)
Älskar, älskar inte

Postat av: Helena

Publicerad 2015-09-02 11:36:14

Jag ÖNSKAR så att jag skulle passat på att träna mer när jag är ledig/är på semester. Jag sover så länge på morgonen.. Jag tycker att det är tråkigt att ställa klockan på semestern utan skulle hellre se att jag vaknar av mig själv. Men det gör jag inte utan vaknar när solen gassar för fullt och det är för varmt för träning utomhus.
Dock skulle jag ju kunna använda fantasin lite bättre och försöka röra mig på olika sätt ist för hårt träning, simning är ju ett alternativ, eller vattengympan som du beskrev. Kanske inget hårt pass, men en får ju röra på sig!

Svar: Bra tänkt där!
Alla ställer inte klockan på 06 på semestern, det fattar jag. Men en tennismatch innan kvällen middag, promenad i nya städer, frisbee i vattenbrynet eller liknande är ju verkligen toppen aktiviteter för semestern.
Älskar, älskar inte

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela