Brödbak
Jag spenderade en stund på söndagseftermiddagen med att baka mitt älskade matbröd. Jag ändrade om lite... Som vanligt. Och slutresultatet blev kalas även denna gång.
3 dl fullkornsdinkel 3 dl grahamnsmjöl 0,5 dl linfrö 0,5 dl pumpakärnor 0,5 dl gojibär 1 dl hackade cashewnötter 1 dl hackad mandel 1 dl hackade dadlar/russin/aprikoser 1,5 msk nyponpulver (kan uteslutas) 1,5 tsk bikarbonat 6 dl naturell yoghurt Gör så här: värm ugnen till 175grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och avsluta med att röra ner yoghurten. Bröa en brödform med sesamfrön och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen i 40-45 minuter... Njut!
Enkelt och sagolikt gott!
3 dl fullkornsdinkel 3 dl grahamnsmjöl 0,5 dl linfrö 0,5 dl pumpakärnor 0,5 dl gojibär 1 dl hackade cashewnötter 1 dl hackad mandel 1 dl hackade dadlar/russin/aprikoser 1,5 msk nyponpulver (kan uteslutas) 1,5 tsk bikarbonat 6 dl naturell yoghurt Gör så här: värm ugnen till 175grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och avsluta med att röra ner yoghurten. Bröa en brödform med sesamfrön och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen i 40-45 minuter... Njut!
Enkelt och sagolikt gott!